zara's FotoPage

By: zara sofea

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 11-Mar-2009 05:49 Email | Share | | Bookmark
BIRTHDAY EVENTS

Tgh nyanyi nih..
Happy Birthday To You..
Kek chocolate indulgence from Secret Recipe.
View all 29 photos...
Pada hari Ahad 8 Mac 2009 yang lalu selepas Asar, berlangsung lah satu Majlis Ulang Tahun Pertama Zara & Ulang Tahun ke-30 Papa Zara . Mama sengaja buat awal sehari dari tarikh asal. Kalau nk di ikutkan, Bday Zara jatuh pada 9 Mac 2009 bersamaan dengan tarikh Maulidur Rasul. Tetapi untuk menghormati hari tersebut, mama tak buat parti pd hari tersbut. Urusan membuat pulut kuning diserahkan kepada Nek Ma di Kedah untuk disedekahkan kepada budak. Besday papa pulak jatuh pada hari ini 11 Mac 2009. "HAPPY BIRTHDAY PAPA" ... Malam ni mama belanja Kenny Rodgers ek.. ahaks.. Ada citer ni.. Malam tadi, mama sggp tahan mata nk ucap beday kat papa.. N tepat jam astro 00.01 mama wish papa... terkejut papa eh... tp mulut menguntum senyum dalam ke mengantuk kan... pehtu terus di buai mimpi... Besday Zara beza 2 hari dari besday Papa... Jadi langsungkan lah serentak...10 mac tak boleh.. papa kijer...

Berbalik kepada cerita 8 Mac, Tema Majlis Hari Jadi adalah "Princess" sesuai dengan nama si kecik iaitu "Puteri Zara Sofea"... Tema ini di dapati selepas mama terjumpa party set di Alamanda yang bertemakan "Enchanted Tales" yg terdiri drpd barisan puteri2 dongeng spt cinderella, puteri jasmin, snow white dll... Mama pun terus memborong Bday Hat, ballon, birthday banner dll keperluan utk besday party. Kek pula mama tempah special dari Secret Recipe perisa chocolate indulgence (yummy.... ), topping pula mama tempah special design sendiri yg dpt dari internet... ahaks...ciplak.. asalkan ada gmbr princess Cinderella... Mula2 gat nk letak gmbr Zara & papa, tp rasa mcm kesian pulak sbb nnt potong & makan gmbr diorg pulak.. rasa pelik kan.. baju Zara pakai masa cukur jambul dulu... muat lagi..

Menu utama adalah nasi ayam madu. Dan makanan sampingan lain spt dadih, kacang, kopok, nugget, koktail, fries, dll makanan utk party...Persiapan telah pon dibuat 2 minggu seblm bday.. Org yg plg bz tentulah mama... papa wat derk je sbb majlis dia kan... tp tu lah.. sbg ibu & isteri mesti nk beri yg terbaik utk org tersyg.. itu je lah yg termampu mama berikan... penat woo..

Majlis start selepas Asar, namun masih tidak nampk kelibat org luar yg dtg.. rasa frust jugak mula2 tu.. tetapi mama dpt msg dri kak wani & kak anim kata nk dtg.. jd mama suh sedara yg lain tunggu diorg utk meriahkan majlis... Alhamdulillah sampi juga mereka.. serentak dgn itu, Majlis pun bermula... Wah... happy sgt... Impian termakbul.. mama tak pernah celebrate mcm tu utk diri sndri... tp berjaya lakukan utk kuarga sendiri....Meriah...

Terima kasih kepada semua yang sama-sama telah menjayakan majlis tersebut..
(** to My Mak Mertua & Pak Mertua - yg menyediakan nasi ayam madu dll - time kasih byk2)
(**to MY Makcik & Pakcik - yg menyumbangkan puding & piuk besor - tqvm)
(** to para hadirin - terima kasih di atas sumbangan hadiah & sudi meriahkan majlis)

Mohon maaf jua andai ada sebarang kekurangan sepanjang majlis berlangsung....

LOVE YOU ALL..


Tuesday, 10-Feb-2009 03:27 Email | Share | | Bookmark
~Bukit Tinggi~

Japanese Village
di Rumah Ninja
Ninja lagik..
View all 24 photos...
Pada tarikh 26/01/09, raya cine yg pertma ni, kami mengadakan lawatan keluarga ke Bukit Tinggi... mmg mama berhajat sgt nk main dgn rabbit. .. huhuhu... siok sgt dpt pegang rabbit tuh.. . gebu2 belaka...


Friday, 6-Feb-2009 03:40 Email | Share | | Bookmark
Gelagat Zara

main sorang2..
mula nk rabat table.
ambik bola..
View all 14 photos...
Ini antara gelagat Zara yg sempat di capture oleh mama. Zara ni suke sgt lah mengumpil number puzzle tuh. . mama da susun cantik2 tp dia suke kumpilkan.. . mainan dia byk dlm storage tu... tp yg tu jugak pujaan hatiku... kumpil pun kumpil lah.. jgn masuk mulut udoh..

Yg len plak gmbr dia tgh syok main... kalo dia main dgn stride to ride tu suke bebenor... maunyer tak, bunyi muzik tu... terus dia joget2.. . funny la ank mama nih... pehtu, activity table tu hbs di explore nyer.. benda yg pusing2 tu dia baling ke bawh. . tp da pandai la jatuh kan barg & kutip balik... kalo dulu bola bergolek dia wat derk je... tp skrg da pandai ambil semula.

Ini pulak activity tambahn dia di waktu mama & papa ralit... pantang alpa sikit.. ader je benda yg nk di explore nyer tu...

Di kala usia nyer yg lagi 6 hari menjangkau 11 bulan, Zara semakin cerdik, petah bercakap & manja... . Zara sudah pandai mengikut sebutan yg dituturkan papa... kalo papa kata "mama pergi keje" dia akan ikut "kejeee..." bila papa kata "mama pergi mana?" dia jawab "kejeee..." mula2 tak percaya ckp papa, tp bila papa call mama & mama dengar sendiri, rasa bangga sgt.. . and bila kita marah dia "nnt jatuh" dia jawab "jatuhh...". Yg best tu, sebutir2 dia cakap... clear sesgt...
Untk pengetahuan semua, Zara kini sdg beljr berjln, papa sengaja lepaskan dia.. biar dia berpaut pada Stride to ride walker tu... Alhamdulillah.. dia dah pandai tolak... namun hati kami risau sbb sride to ride tu laju sgt.. tak seswai kalo guna kat lantai jenis mozek... smlm, tanpa kami sedari, Zara berpaut pada stool plastik yg mama sorok bwh meja, dgn pantas, dia tolak ke depan.. dan hasilnya, dia kini berlatih berjalan sendiri... seronok tgk dia berjln... mcm dah terrer... sblm ini pun mama dah byk kali remind kan zara "make sure sblm umur 1 thn, Zara dan boleh jalan tau!"... nampak perkembangan positif..


Friday, 6-Feb-2009 03:09 Email | Share | | Bookmark
-Balik Pahang-

close up kunun...
ank dare ku..
amboih muke...
View all 16 photos...
Pada tahun lepas iaitu 28/12/2008, kami sekeluarga pulang ke kampung di Pahang. Tujuan kami ke sana adalah untuk meraikan hari perkahwinan sepupu papa. Ntah apa yang tak kena dengan Zara time tu, sblm pergi mud & kesihatan berada di tahap yg baik. Namun sampai je kat kampung, Zara kelihatan tidak sihat. Mungkin perubahan angin kot. Nak dijadikan cerita, Zara ni kalo blk je kmpg ada je org nk gomol dia. Tapi mama terpaksa tegur yg lain supaya jgn gomol sgt Zara. Bukan kedekut ank, tp Zara tak selesa. Dia akan nangis kalo org gomol dia. Yg susah nnt mama lah.. Kang nk buat apa pun tak boleh. Almaklumlah, kat rumah dia, takde sape nk gomol melainkan mama & papa. Zara juga agak 'perak' (pelik) bila berada dlm suasana 'hingaq' (riuh rendah). Dia akan nangis kalo jerit2 dpn dia.. .Takut agaknyer...Mama ingat nk tolong la wat itu ini. Tapi apakan daya, Zara asik nk kepit dgn mama je.. Jd manja la time tuh... Tp ok jugak, dpt la mama rehatkan diri.. kih kih kih.... Papa la yg teruk kena tolong.. rajin betul papa.. .Seperti yg telah dirancang, ketika hari kenduri berlangsung, kami semua dikehendaki berpakaian sedondon berwarna coklat. Zara tempah spesel baju kurung. Tapi dah dia tak sihat, mana nk pakai baju jenis mcm tuh.. panas time org tgh ramai. Mama buh kejap je lah... Bila masuk tghri mama tgk dia semakin rimas.. dah mula merengek. .. Mama pun mandikan dia dan pakaikan baju gown dgn tights barunya itu... so kiut! Ada sape2 berkenan nk beli tights?? kunjungilah http://babyfea.blogspot.com/. Berniaga kecil-kecilan.. untuk tmbh duit poket Zara. Keesokkan harinya, kami pulang ke Putrajaya... wah... sihat terus anak mama.... Mama pun tak paham.. Panas dia dtg mengejut je... Tapi yg peliknya, kepala je panas, yg lain tak panas. Kadang2 panas smpi ngigau... That's why tiap kali tgh mlm mama akan usap kepala Zara. To make sure yg dia sihat. Dan mama juga selalu berdoa semoga ank mama ni sentiasa sihat & dilindungi Allah walau dimana jua dia berada. Love u so much! ummmuaahh...


Thursday, 5-Feb-2009 08:28 Email | Share | | Bookmark
Fisher Price Stride To Ride Walker & Quacker FLoat

yea.. yea...
pegang kotak je dulu tau!
uwaa.. cepatla bukak papa!
View all 16 photos...
Bertemu kembali. Last month mama ada bitau papa kata mainan zara dah banyak yg tak mencbr.. dlm byk2 mainan dia, plg dia suke main sekali itik kuning digi & gelung dunkin donuts tuh.. yg lain2 dia main gitu2 je... oleh itu tergerak hati mama nk belikan sesuatu yg mencabar dan seiring dgn usianya yg sudah menjangkau 9 bulan lebih... Memandangkan zara ni sgt suke memanjat & ada gaya mcm nk berjalan, jd mama berkira-kira utk beli stride to ride utk zara... Lepas mama survey, mak aih.. mahalnyer. . tp da ushar2 kat mid valley hari tuh... mcm best je...siap bunyi2 lagik.. blk umh kesian tgk zara... dia panjat walker dia n tolak walker tu... jd mama nekad nk belikan jugak utk dia... Alhamdulillah mgkn rezeki dia agaknyer, mama dpt bonus... huhuhu... jd mama decide utk hadiahkn "Fisher Price Stride To Ride Walker" utk Zara... Alamak aih... mainan plg mahal pernah mama beli. .. takpe lah.. dah niatkan.. hope dia cepat berjalan lepas guna benda tuh... tp lepas assemble blk sume part tu, kitorg bg dia test STEP 1 dulu... dia tak reti kut.. dia duduk bwh bila base tu di kangkang kan (bahase mender nih)... bila kitaorg cantumkan blk utk STEP 2... baru dia reti guna.. kaki terus je melonjak ke blkg... mcm naik kuda tuh... yieeehaaa... thanks to mama & papa... huhuhu

+-+- Swimming Pool @ Presint 16, Putrajaya -+-+

Hari Ahad 21/12/08, papa bawa Zara g berenang kat Presint 16. Actually nk suh zara merasmikan 1st pelampung itik dia tuh. Pelampung tu mama belikan utk zara dari http://www.fabulousmom.com/... Dulu pon mama pernah janji nk belikan sebb zara menang tempat ke 2 utk pertandingan Wajah Ceria ibu & Anak Di Pagi Raya anjuran wanitaniaga.com. ... Mula2 dia tgk mcm best je org main air.. bila papa letak dia dlm air, apalagi meraung la dia. .. tp kejap je... org kata tera nk biasa... gud girl.. .next time mama bawa lagi eh... papa kena bli swimming suit... seksi la.. . ekekek...Asal citer nk bawa dia, kalo kat umah suke sgt mandi... abis dia picit air n tepuk air.. bila mama bawa main air.. hambik ko... menjerit.. . ekekek



[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net